verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

17 juli 2013

 

refuge du Palet (2600 m) - Val d'Isere (2000 m)

verder

 

terug naar Index GR5

PaletValdIsere

Een prima nacht gehad en op het bankje voor de refuge in de zon ontbeten. We gaan een laatste stukje omhoog van die dag door een dik pak sneeuw om de andere kant van de berg eens te bekijken. Dat valt tegen. We komen in een verschrikkelijk wintersportgebied. De denkbeeldige streep van park La Vanoise steken we hier wel erg abrupt over. We dalen gestaagd en komen nog langs lac de Tignes op ongeveer 2100 m. Daar nemen we een bakje koffie in de zon en bekijken de watersportmogelijkheden. We krullen om het lac heen om dan weer een heuveltje over te gaan en vervolgens af te dalen naar een grote groene weide waar wat paarden lopen. Hier staat een oud krot van een boerderij. Het lijkt ons een uitstekende plek voor ons brood te nuttigen.

IMG6444

pittoreske plek voor een boterham en genieten van het uitzicht. Het gebied is ook in trek bij mountinbikers.

De uiteindelijke afdaling naar Val d'Isere vinden we erg fraai. Het pad gaat langs een stroompje door een prachtig bos.

We lopen het hele stadje door om uiteindelijk aan de andere kant van het dorp de camping tegen te komen, die pal aan de GR5 ligt. Hier zetten we ons tentje snel op want er dreigt wederom een onweer. Eten mogen we in een speciale "feesttent" bij de camping. Ook proberen we nog de wifi van de camping. Vergeet het maar. We bezoeken nog even het centrum van Val d'Isere. Het lijkt ons een grote toeristenfuik te zijn. Een plek waar je, alles wat je vastpakt, te duur betaald. Wat ons betreft:" geen aanrader". We gaan op tijd te bed want morgen willen we vroeg op voor de beklimming van de Col de I'Iseran (2764 m)

Als we de volgende ochtend opstaan zien we een enorm onweer aankomen. Het lijkt ons niet verstandig de berg op te gaan. (de Goden geven ons geen toestemming) We nemen tenslotte een taxi de berg over. Deze oplossing was net zo duur als met openbaar vervoer en het scheelde bovendien een dag reizen. We besluiten de GR5 voor dit jaar af te breken en moeten weer in Modane zien te komen. Een busverbinding vanaf Val d'Isere naar Bonneval sur Arc is onmogelijk. We nemen een taxi de berg over en in Bonneval sur Arc liften we verder tot in Modane waar de auto in gehavende staat op ons wacht. Volgend jaar gaat de tocht weer verder. We genoten er weer van en kijken terug op een heerlijke GR5 tocht.

IMG6463

Onweerswolken boven de camping in Val D'Isere

IMG6462

Voor niets vroeg uit de veren

IMG6464

tevergeefs in de regen wachten op een bus die niet blijkt te komen. Dan maar een Taxi ....

naschrift: