verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

16 juli 2013

 

camping nabij Peisey (1470 m)- refuge du Palet (2600 m)

volgende pagina

 

terug naar Index GR5

PEISEYDUPALET

Vroeg in de ochtend vertrekken we na een kortstondig muesli ontbijt met poedermelk. Het aangeschafte stokbrood gaat de rugzak in voor onderweg. Naast ons stonden een aantal mensen die ook al op pad waren. We proberen vandaag Refuge du Palet te halen. Nog een hele klim, maar, voor zolang het duurt, is het weer is prima.

IMG63741

Al snel stuiten we op deze ruine's. Het zijn overblijfselen van een opleidingsschool gesticht door Napoleon de eerste. Mooi dat dit bewaard is gebleven.

In de ochtend komen we langs een ezelverhuurbedrijf. We genieten van de vogelzang. In dit gebiedje zien en horen we erg veel roodborsttapuiten. Fraai om te zien. Tijdens de klim kijken we gaaf de bergkam in.

IMG63811

de serene rust, alleen te zijn in de natuur....

We lopen door een wat drassige hoogvlakte waar koeien grazen. Het is er geweldig fraai. Borden wijzen ons erop dat kamperen niet is toegestaan omdat we in het natuurgebied "La Vanoise" zijn. Mochten we het toch doen staan de boete's vermeld. De azalea bloeit nog uitbundig en ons bekruipt het "Heidi" gevoel. We zijn nog lekker vroeg op de dag en het weer is fantastisch.

IMG63841

agenten controleren de natuurgebieden.

Rond 14.00 Uur bereiken we refuge col-du-Palet. (2600 m) Op dat tijdstip is het vrij rustig in de hut. Er zijn vele wandelmogelijkheden in de omgeving. We informeren naar de camperenmodelijkheden bij de hut. Dat kan. Men verwees ons naar een piepklein plekje met ongeveer een meter hoog sneeuw aan de kant. Er was ook nog plek binnen om de nacht door te brengen. We kozen voor de laatste optie en aten er ook mee. Die avond was de gite vol met mensen.

IMG64041

In de avond in de hut. Het is er gezellig druk. Er is ook een mogelijkheid om zelf je meegebracht eten te koken. We lagen met 16 personen in een ruimte. Oordopjes waren welkom.....

IMG64051