verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

11 juli 2013

 

refuge du plan de la Lai (1840 m) - La Balme Pierra Menta (2009 m)

Voordat er leven was bij de refuge waren we al op stap gegaan. Na enkele minuten kwamen we langs een tweede refuge. (gite d'alpagne de plan Mya) Was ook nog een mogelijkheid geweest. We lopen langs een fraai groen gebiedje. Steeds meer maken we hoogte om uiteindelijk de col du Bresson te beklimmen. Voor ons, na het zien van een filmpje op youtube, een gevreesde berg.

 

volgende pagina

 

terug naar Index GR5

IMG62661

we lopen door een prachtig gebied met heeeel veel orchideen.

Tijdens een aantal dagen lopen we wat gelijk op met een viertal Nederlanders waarvan een echtpaar uit Geldrop en een echtpaar uit Born. Soms verlopen we ons even en soms brengt de gps uitkomst als we er even niet meer uitkomen. In de afdaling lopen we fout waardoor we weer een stukje moeten klimmen.

IMG62771

We lopen soms door een wat drassig gebiedje heen en navigeren langs beekjes en stroompjes.

De beklimming van de Col du Bresson was zwaar vanwegen de sneeuw die er lag. Met het weer hebben we geluk gehad. Het kan daar behoorlijk spoken.

IMG62961

Vanaf de col volgt er de afdaling naar de Refuge de la Balme Pierra Menta Oppassen voor glijpartijen.

IMG63041

Bij de hut is het gezellig druk. We hebben niets gereserveerd maar kunnen wel camperen ter plekke. Ook kunnen we er eten. De mensen van de gite verwijzen ons naar de beste plek om te staan met een tent. Net achter een rots zodat je geen wind vangt. Prima geregeld allemaal.

lalailaBalmePierraMenta