verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

08 juli 2013

 

Les Houches (1008 m) - Contamines (1200 m)

inleiding:

07 juli 2013 rond zeven uur in de ochtend rijden we richting les Houches en vermijden we de tolwegen. Tot in Geneve geen enkel probleem. Daar reed een Zwitserse automobilist ons van achter aan, terwijl wij stopte voor een stoplicht. Na dat oponthoud waren we pas om acht uur in de avond in les Houches.

De volgende dag bezochten we Chamonix met de gratis bus. Ik kreeg de indruk dat daar niemand betaalt voor de bus. Sneeuwdoppen gekocht voor de leki wandelstokken, omdat we te horen kregen dat er veel sneeuw ligt in de bergen, en relaxen. Australische mensen ontmoet. Veel outdoor zaken in Chamonix. Slapen deden we op dezelfde plek als vorig jaar, gewoon op de camping in Les Houches waar we genoten van het prachtige uitzicht

Deze avonturiers troffen we op de camping in La Houche. We hopen dat op die leeftijd nog te kunnen doen.

Vanaf Les Houches gaat het flink omhoog. Hilly loopt dag een al een flinke blaar op haar hiel. Het uitzicht vanaf de berg naar Les Houches is fraai en het weer is prima in de ochtend. We praten nog met een oudere dame die de TMB aan het lopen is vanaf Chamonix. Ze geniet zichtbaar en ze vertelt over hoeveel sneeuw daar ligt in de winter.

LesHouchesContamines
IMG61281
IMG61391

Boven op de Col de Voza ligt een fraai Hotel. Ook is het tandradbaantje te zien.

In het dorpje le Crozat schuilen we gedurende een uur omdat er een flink onweer losbarst. We informeren naar de mogelijkheden voor wild te camperen maar erg bereidwillend is men niet. We wachten gewoon even het onweer af en gaan pas weer verder lopen als we denken dat het droog is.

IMG61601

Flinke regenbuien dwarrelen op ons dak. We wachten geduldig af wat komen gaat.

Nadat we het dorpje Bionnassay gepasseers zijn lopen we langs een wild stromende rivier en kleine dorpjes of beter gezegd, buurtschappen. Er staat te lezen bij het riviertje Gorge de la Gruvaz. We horen de stenen met een enorme kracht door het water bonken. Als we verder lopen begint het steeds weer opnieuw te regen. De meeste puf is eruit. We lopen naar het toeristische dorpje Contamines waar inmiddels alles dicht is op een enkele kroeg na. Daar drinken we wat en de uitbater is bereid ons nadien even af te zetten bij de camping die een stukje buiten het dorpje ligt. De volgende dag hopenlijk wat beter weer.

volgende pagina

terug naar Index GR5

Het dorpje Les Contamines ligt er wat verlaten bij op dit tijdstip.