Verslag van de GR 5 ...

Een eindeloos pad

verslag van Frankrijk (Rhône-Alpes)

We verlaten, als de roodborsten nog zingen, het dorpje in westelijke richting gedeeltelijk over de verharde weg. Als snel wordt het een zandweg door een fraaie bossage. Het lcht is erg mooi die ochtend, zo net over de toppen van de heuvels. Ontbijten doen we op de top van de berg waar we tegenop moeten.(Col de la Colombiere (2237 m) Onze benen beginnen te wennen aan al dat klimmen en het gaat ons makkelijk af.

Wat is het hier fraai zeg, en wat een rust zo in het dal. Boven op de berg nemen we wat water en eten we wat. Middels een bordje wordt ons gewezen op de aanwezigheid van wolven in dit gebied. Via een keteldal lopen we op ons gemakje richting St. Etienne de Tinee. Onderweg begroeten we rond het middaguur wat mensen die het op dit uur van de dag wat rustig aan doen. In het dorpje nemen we een drankje, kopen nog wat lekkers en bekijken hoe we weer terugkomen bij de auto. Daar hebben we een middag voor uitgetrokken. Via diverse liften en een stukje trein lukt dat prima.

 

Voor dit jaar zit het er weer op. We hebben prachtig gelopen en zijn flink opgeschoten. Nog zes dagen te lopen naar Nice. We kunnen de stad bijna raken. Dat stuk van de GR5 is bestemd voor 2015.

laatste update 26 jan. 2015

verder naar St. Etienne de Tinee voorwoord

terug naar Index GR5

BiosiasStetiennedetinee
CoolClipswb028582

3 juli 2014

 

Bosieyas - St. Etienne de Tinee