Verslag van de GR 5 ...

Een eindeloos pad

verslag van Frankrijk (Rhône-Alpes)

14 augustus 2014

vertrek: 7.30 U aankomst: 15.30 U

Ceillac (1639 m) - Maljasset (1919 m)

Onze auto parkeren we aan de rand van het dorp. Het ziet er erg vertrouwd uit en pakken snel naast het riviertje wat ook langs de camping loopt de route weer op. Het is nu stijgen. We houden de linkeroever van een beek aan. Toch nog een flinke klim. Op een gegeven moment kom je bij een slagboom van camping "les Melezet". Het pad volgen om vervolgens twee keer bij een meer uit te komen. Bij het eerste meer "Lac de pres Soubeyrand" maken we even halt om wat te rusten. Het is er geweldig fraai.

 

Verder lezen

 

terug naar Index GR5

CeillacMaljasset

Na ongeveer anderhalf uur bereiken we de kapel en bijgelegen meer van Sain Anne. Dit is een toeristische trekpleister. De kapel stelt niet zoveel voor maar er schijnt jaarlijks op 28 juli een bedevaart naar toe te gaan van de parochianen van Ceillac en Maurin. We vervolgen de GR5 om verder te klimmen naar de top van de Col de Girardin. (2700 m) Daar treffen we ook nog een Duits echtpaar die we later ook in de Gite van Maljasset weer zullen ontmoeten.

Boven op de Girardin maken we wat plaatjes en wachten we op elkaar. Het waait er behoorlijk. Snel (800 m) dalen we af richting Maljasset. We gaan op een gegeven moment bij een gebakende rots linksaf via een leiachtig pad. Er zitten gevaarlijke stukken bij en het is opletten geblazen. Als we Maljasset binnen lopen komen we al direct bij de Gite uit. Het is ook een plaats van niets. Niet meer dan enkele huizen bij elkaar maar wel mooi. In de avond bezoeken we nog het kerkje. Een leuke Refuge. Hier ontmoeten we ook het eerst een nieuwe vriend Florent Papin uit Parijs.