verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

woensdag 08-07-2015

 

refuge de Longon - St. Sauveur de Tinee

IMG1199bew

Als we 5.00 Uur opgestaan is het nog schemerig. Om 6.00 U gaan we lopen. Nog even spelen met de kleine katjes bij de gite en dan op pad. Om 9.30 Uur komen we in het fraaie dorpje Roure. (1096 m) Heel authentiek allemaal. We vullen de waterflessen verder aan en verfrissen ons. Nog even nemen we een kijkje in de oude kerk. Er liggen nog wat oude wasplaatsen. Wat mooi dat dat allemaal behouden blijft voor een nageslacht.

IMG1202bew
IMG1205bew

Roure

Rond 11.30 lopen we Saint Sauveur de Tinee binnen via een pad wat je in de hete zon beter kunt vermijden. Het is verschrikkelijk warm. Allereerst ploffen we neer bij een cafeetje waar we een aantal cola’s naar binnen werken en wat (oud) stokbrood kopen. (speciale mand voor de toeristen) Vandaag lopen we in de middag niet verder en besluiten op de camping te verblijven (die, naar later bleek, er niet meer blijkt te zijn)

IMG1217

St. Sauveur de Tinee

We volgen de borden “camping” en komen dan tot onze verbazing bij een uitstekend kampeerterrein dat helaas op last van de gemeente gesloten is. Er hangt een pamflet op de deur waar we niet goed wijs uit komen. We vragen een agent die daar toevallig was en of er eventueel alternatieven zijn. Hij haalt zijn schouders op en zegt:’ zet hem hier gewoon neer voor een nacht en ga morgen verder”. Dat had ik ook al in m’n hoofd. We vullen de vuilnisbak met overbodig meegenomen eten. Dat scheelt in de rugzak. Het is allemaal niet zo moeilijk in Frankrijk. We doen een stukje verder een tukje, koken wat en tijdens de schemering zetten we de tent op om in de avond nog even het dorpje in te gaan om de verrichtingen van de plaatselijke petanque te aanschouwen. Tot op hoge leeftijd doen mensen mee aan dit gezelschapsspel. We hebben die nacht prima geslapen. Even dacht Hilly dat er iemand met een zaklamp op de tent scheen, maar dat bleken de voorbijrijdende auto’s te zijn.

IMG1229

camping est ferme

IMG1226

 

 

St. Sauveur de Tinee - col D'Andrion

 

terug naar Index GR5