verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

Maandag 06-07-2015

St. Etienne de Tinee - achter Roya

 

Om half zes zijn de rugzakken alweer ingepakt. De auto zetten we op een prima parkeerplekje in het dorpje nabij de camping. Ik verwacht hier geen problemen mee en heb gecontroleerd of er op die plek geen weekmarkten zijn Langzaam sjokken we door het dorpje, wat op dit vroege tijdstip nog in diepe rust ligt. De bakker is dan nog gesloten, en al snel gaat het stevig omhoog richting Auron. Op de dorpsweg komen we weinig verkeer tegen en passeren een St. Joseph kapelletje waar met grote letters opstaat “Saint Joseph Priez pous nous”. Nou, dat kunnen we voor deze dagen wel gebruiken, want het worden niet de makkelijkste dagen van de GR5. Het worden lange etappes, en het weer speelt ook niet bepaald mee.

IMG1127bew
IMG1129bew
IMG1130bew
IMG1133bew

Auron

St. Etienne de Tinee

IMG1134bew

Auron

In Auron zijn net de winkels open als we arriveren. We doen wat laatste inkopen en drinken er nog een lekkere kop kafee au lait. Het is dan inmiddels 9.00 Uur. Nu lopen we richting Col du Blainon.(2014 m) Het staat duidelijk aangegeven. We komen uit bij een piste waar op dit tijdstip de kabelbaantjes al naar boven gaan voor de VTT jongens die met grote vaart de berg afcrossen. Naar boven gaan ze steeds met de kabelbaan incl. fiets. Het is erg verleidelijk om ons naar boven te laten brengen met de kabelbaan maar dat doen we niet. Het is nog goed te doen en we zijn nog fris.

 

Na een poosje blijkt uit de gps dat we een pad te pakken hebben dat paralel loopt aan de GR5. Dat stond beneden aan de berg bij de kabelbaan definitief foutief aangegeven. We blijven het pad, ondanks dat we steeds aan de kant moeten voor de MTB’ers, maar volgen tot we boven zijn, om daar het daadwerkelijke pad weer op te pakken. Boven aangekomen, het is inmiddels 12.00 uur, rollen we de matjes uit en doen we even een tukje. Vanaf de berg Col de Blainon (2011 m.) zien we de Gieren in grote getalen rondvliegen. Ze zullen toch niet ons als prooi zien…..

IMG1135bew
IMG1136bew

Auron

IMG1146bewzww
IMG1150bewzww2
IMG1152bew2

We gaan daarna weer verder Richting Roya waar we 15.30 uur arriveren. (1500 m) Bij de Gite die vlak bij de kerk ligt vullen we de watervoorraad en drinken beneden in de koele ruimte van de gite een lekkere Cola. Vooraf moesten we de schoenen uit doen. Hij had verwacht dat we bleven slapen, zo bleek later. Het is nog redelijk vroeg op de dag en we weten dat er morgen een pittige dag te wachten staat. We besluiten om nog een stuk van de route van de volgende dag te lopen en gaan dus de rivier over om terecht te komen in het Nationale park de Mercantour.

 

Het is er prachtig en we zijn blij dat er houten bruggen zijn om de wilde rivier over te steken. We volgen het rivierdal en lopen tot ver in de schemering. We komen uit bij weer een houten brug met een groen grasveldje, waar een bivak voor een nacht mogelijk is. We zitten dan op een hoogte van (1745 m). Het is rond de 19.00 Uur. Hilly wil graag in de tent slapen (last van dazen) en ik besluit onder de sterren te slapen. Waar zie je een mooiere sterrenhemel dan in Zuid Frankrijk? Een stukje verder zien we nog een tentje staan voor een Bivak en we zitten net voor een waterval.

IMG1154bew
IMG1159bew
IMG1161bew

 

 

verder naar Roya-refuge de Longon

 

terug naar Index GR5