Zaterdag 19 juli 2008

 

Ribbeauville (265 m)- nabij Aubure

 

Afstand 30 km

verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

De vakantie van 2008 had een ietwat ander karakter. We liepen deze gedeelde tocht met een zestal mensen van de rugzaklopers. (www.rugzaklopers.nl) De deelnemers waren Lou, Liedeweij, Hilly, Anke, Erica en Carol. Het was een "sociaal experiment" zoals we het zelf lachend noemde.

 

Met de trein gereden tot Selestat met als tussenstop Maastricht en Metz. In Selestat een wedstrijd gedaan wie het eerst een lift kreeg naar Ribbeauville. We gingen met tweetallen. Hiltje en ik hadden gewonnen en zaten al aan het bier toen de anderen nog moesten komen.

IMG1765
IMG17683
IMG1760

Maastricht

overstappen in Metz

in Ribbeauville mochten we wachten op de banken met twee autochtone mensen ter plaatse

Nadat we in de avond een borreltje gedronken hadden in Ribeauville zijn we gaan camperen op de plaatselijke camping, waar overigens ook een groep mensen aanwezig was van "de gr5 te lijf". In de vroege ochtend zijn we vol goede moed vertrokken en we deden ons tegoed aan de bosbessen die nu op z'n lekkerst waren.

comp01
IMG1792
IMG1794
IMG1800
IMG1806
IMG1811

In de avond hadden we onze tentjes op een smalle bergrug gestald en voor veel mensen was dit de vuurdoop voor wildcamperen. En dat het "wild" werd hebben we geweten. Die nacht werden we getrakteerd op een verschrikkelijk onweer en in de volgende ochtend waren we blij dat alle tentjes er nog ongeschonden bijstonden.

 

verder lezen:

Aubure-le Lac Blanc

 

Index