verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

18 juli 2012

 

Col de Bassachaux (1778 m)-Samoens (703 m)

Op de Col de Bassachaux hadden we een heerlijke refuge. We hebben geluk en hoeven de voorkamer alleen te delen met een ander achtpaar. De slaapkamer is in tweeen gedeeld door een kast. We staan vroeg op en zijn ook al snel op pad.

 

 

terug naar Index GR5

 

verder naar volgende pagina

meer zichtbaar vanaf de Col deBassachaux

zonsopgang Col de Bassachaux

bassachauxSamoens
IMG5433cmeer
IMG5436c

Als we aan de wandel gaan is het nog fris. De pas zit er al snel in. Zo te zien is er ook wat wintersport hier want we lopen onder een kabelbaan door.

IMG5442ckabelbaan

kabelbaan bij de Col de Bassachaux

IMG5450c

Het is daar mooi, erg mooi

Na een poosje wandelen komen we op Zwitzers grondgebied. We bevinden ons dan op Col de Cou op een hoogte van 1920 m. Het eerste wat we tegen komen is een zwitserse vlag en het tweede een refuge, waar men net aan het ontwaken is. Daar zien we ook twee Belgische GR5 lopers (dienend in het Belgisch leger met elk 20 kg bagage op hun rug) die we al eerder tegen kwamen. Ze zitten nog aan het ontbijt. We staan pal aan het Lac Verte. Een meertje wat z'n naam eer aandoet.

IMG5452csuisse
IMG5453c

bordje bij le lac Verte

IMG5455c

le lac Verte. Op de achtergrond de refuge nabij de grens

IMG5457c

le lac Verte

IMG5462czww

de bergen worden steeds fraaier en serieuzer. Kijk, daar doe je het nu voor.

IMG5466

de aanduiding is in Zwitserland ook anders

IMG5473

zwitserse kaasmakerij

Zwitserland is geen Frankrijk. Ht is allemaal georganiseerder en beter onderhouden. Dat wil niet zeggen dat dat onze voorkeur heeft.

IMG5478c
IMG5489c

er valt veel moois te zien langs de kant van de weg

Langzaam maar zeker dalen we af tot in de plaats Samoens waar onze auto geparkeerd staat. We gaan op zoek naar de plaatselijke camping waar we onze tent opzetten en even op adem komen. In Samoens staan een zestal beelhouwers te werken waar men binnen een week beelden maakt. Er is veel belangstelling voor de kunststenaars en er worden prachtige beelden gemaakt.

IMG5498c

Drachenfliegers aan de rand van Samoens

IMG5499

camping in Samoens