verslag van Frankrijk

gr5vlag
DSC01306k
DSC01312k
DSC01314k
DSC01320k
DSC01321k

Op donderdagavond vertrokken van Mierlo naar Fontoy. Deze dagen lopen Ria en Ruud Lacet mee. Onze overbuurtjes, die door onze verhalen, besmet zijn geraakt met het Gr5 virus.

 

Het was donker toen we aankwamen in dit dorpje. We gaan deze dagen "wild" camperen. Een camping is hier dan ook niet te vinden. (In Verdun pas weer) Geen probleem. We zoeken de eerste beste zijweg op en prikken brutaal de haringen in de grond bij een nabijgelegen trimbaan. We hebben maar een klein tentje en Frankrijk is een groot land. Plek genoeg dus. In de ochtend worden we wakker door het zachte getik van een kleine motregen, wat deze dag zo verder zal doorgaan. We maken een bakje koffie op het nabijgelegen tafeltje. (wat een luxe zeg) en lopen aan, nadat we de auto geparkeerd hebben voor de bakker in het dorp. Daar staat de wagen wel veilig denken we. We beginnen deze tocht met een klimmetje en kijken dan neer op Fontoy vanuit een bankje. De bodem is nat en modderig. Grote klompen klei plakken aan onze voeten. Om half twaalf zijn we in Neufchef waar we een broodje eten. Even moeten we weer wennen aan het gewicht op schouders en heupen. De rugzakken zijn vol bepakt doordat we er rekening mee houden dat de winkels met de komende paasdagen wellicht gesloten zullen zijn.

DSC01323
DSC01324k
DSC01325k
DSC01326k
DSC01327k
DSC01328k

De huizen zijn rijkelijk versierd voor die dagen. Om half vijf komen we in Rombas aan. We bekijken het eerste café. Daar is men druk doende een paardrenwedstrijd te volgen. Een rokerige atmosfeer met te veel mannen maar wel erg Frans. We besluiten wat verder te kijken en komen dan bij een motorcafé uit. Dat is open. Als we binnenkomen worden we "hartelijk" ontvangen door de eigenaar. Die heeft al onmiddellijk wat te mopperen waar we de rugzak mogen neerzetten. Men volgt hier op een reuze formaat een videofilm en het geluid staat hinderlijk hard. (gaat ook steeds harder als wij ons proberen verstaanbaar te maken)….. o.k. dat is dan duidelijk. We gaan wel weer nadat we opgewarmd zijn, een waterige chocomel en koffie zonder melk gedronken hebben. We pakken de route op net na Rombas aan de D181. Voordat we het bos in gaan, prikken we bij een hoge gesloten klimmuur, nadat we gegeten hebben, de haringen in de grond en gaan lekker slapen.

DSC01331

na gedane arbeid is het goed rusten

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

vrijdag 14-04-2006

Fontoy - Rombas

 

Afstand 19 km

 

verder lezen:

Rombas - Lorry les Metz

index