verslag van Frankrijk (Jura)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

Zaterdag 24 juli 2010

 

St. Hippolyte - Urtiere

Niet te vroeg opgestaan die ochtend en de laatste inkopen gedaan. De auto mocht geparkeerd worden op de camping voor twee weken. We gingen op pad en binnen 100 meter leek het Hilly toch beter te kiezen voor een ander paar schoenen. Dus snel weer terug. Beter nu dan te laat. Het was weer regenachtig weer en we moesten al snel een flinke stijging doen. Even weer wennen aan een rugzak en stijgen over natte stenen en wortels. Bij het dorpje Cernay tijd voor de eerste rust. We kregen ook plots gezelschap van een herdershond die ons een hele tijd vergezelde totdat wij het moe werden en bang waren dat de hond de weg niet meer teug zou vinden.

Voorwoord

In het jaar 2010 willen we graag in twee weken van St. Hippolyte naar Nyons (Zwitserland) lopen en hopen dan volgend jaar aan het alpentraject te beginnen. We zijn in 2009 in St. Hippolyte geeindigd en dat is dan nu ook het startpunt voor 2010. We komen om 18.30 U. aan op de camping in St. Hippolyte op vrijdag 23 juli.

We hebben een vermoeiende reis achter de rug met veel file's en oponthoud. Het is regenachtig weer met nu en dan een regenboog zichtbaar. De heuvels, tegenover de camping, liggen gehuld in grijze mistflarden en kijken ons wat mistroostig aan.

verder lezen:

Urtiere- abri langs de Doubt

index

We lopen door plaatsjes als Courtefontaine en Fessevillers. We zien dat de boeren druk zijn de houtvoorraad op peil te brengen. Grote stammen worden gekloofd. Sommige zijn wel tot een meter lang. In Fessevillers bekijken we het kerkje met z'n speciale graven van glaskunstenaars. We beginnen wel moe te worden en nemen bij de kerk wat water in voor de avond. Tenslotte gaan we wildcamperen in een geweldige weide waar we tot in de verre omtrek uitzicht hebben op het weiland. In de verte zien we een dood hert liggen en zo nu en dan zien we een vos z'n avondmaaltijd veilig stellen. In de avond spreken we de boer aan en hij vindt het geen enkel probleem als we in z'n weide camperen.

IMG4187
gr52425072010