verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

Woensdag 4 augustus 2010

 

La Cure - Nyon (Zwitserland)

gr54082010

Deze nacht hebben we ook weer wat regen gehad. Het hoge gras waarin we stonden en de tent waren nog erg nat in de vroege ochtend. Omdat vandaag onze laatste loopdag was dit jaar wilde we de tent graag droog inpakken en we bleven dan ook op het zonnetje wachten tot de tent gedroogd was. Zodoende waren we pas echt om 10.30 Uur aan de wandel. Op naar Nyon aan het Lac Lemand. Het was een prima te belopen pad wat langzaam aan daalde tot het meer van Nyon. Af en toe konden we tussen de zigzag paadjes die we beliepen het meer aanschouwen met daarachter als kolosale reuze de Alpen.

 

Oei, dat zag er wel erg heftig uit zeg. Dat beloofd wat voor volgend jaar. Het was die dag een erg benauwde dag. Nyon is een wat modene stad met een typisch Zwitsers karakter. Een VVV kantoor is niet aanwezig. We bekeken de stad vluchtig en reisde nog diezelfde avond per trein door naar Basel waar we rond 22.00 Uur arriveerde. We logeerde in het easy hotel. Een prima en betaalbare plek maar wel wat ver vanaf het station. De volgende ochtend ontvingen we bij vertrek nog twee vrijkaartjes voor de tram. Erg aardig.

 

Het zit er weer op voor dit jaar. Twee weken hebben we mogen genieten en we zullen zeker nog langer nagenieten. Een erg fraaie tocht waarin het weer ons wel wat in de steek liet. Voor volgend jaar wacht ons een nieuwe uitdaging wat een heel andere manier van lopen en planning vergt.

bedankt voor de belangstelling en tot volgend jaar:

terug naar de index

Laatst bijgewerkt:

 

08-11-2010