Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

verslag van Luxemburg

gr5vlag

Woensdag 31 augustus 2005

 

Diekirch - Beaufort

 

Afstand 19 km

DSC00735kl
DSC00739kl

Om 9.00 Uur gepakt en gezakt vertrokken vanuit Mierlo. Met de auto richting het zuiden met een tussenstop in Maastricht. Even wat spullen wegbrengen en om 12.00 uur arriveren we in Diekirch. Het laatste stuk in Luxemburg houd altijd erg op. Meestal is er wel een tractor of caravan voor je en inhalen is er dan niet bij. Toen we Diekirch binnenreden gingen we al snel op zoek naar enkele hoge masten waar we de vorige keer ook onze auto stalde. Prima plekje en gratis ook nog. er stonden wat bussen gereed van enkele sprotlieden.

We deden de wandelschoenen aan en bonden de rugzakken om. We liepen langs de Sure. Aan de rechterkant van ons pad zien we een camping liggen. Lijkt me mooi staan zo vlak aan de Sure. Misschien wel iets voor de terugreis? Vervolgens pikken we de route op waar we de vorige keer ons pad beeindigd hadden. De brug bij Diekirch. We zien de eerste tekens van de Gr5 op de brug staan. (gele bol)

Gilsdorf was het eerste plaatsje. Niet meer dan een klein gehucht. Het was weer wennen met de lading op de rug. Het scheelt in belasting op de gewrichten. Het was warm die dag, misschien wel dertig graden, en al spoedig was de zakdoek nat.

DSC00740kl
DSC00742kl
DSC00747kl
DSC00748kl

De natuur overweldigend, met prachtige rotspartijen en het was dan ook weer genieten geblazen. Gedachten gingen naar de droomvlucht van de Efteling. De planning was die dag door te lopen tot Grundhof maar dat lukte niet. Zo'n eerste dag is trouwens nog maar een halve dag als je de heenreis erbij telt. Maar ook de hoogtemeters en de ondergrond spelen ons parten. Om half zeven arriveren we in Beaufort op de camping. Waren nog van plan een duik te nemen in het zwembad maar de deuren gingen voor onze neus dicht. (leider geschlossen) Daar stonden we in onze schwimhose. Verder een beetje steriele camping. Allemaal vakjes en nummertjes. (ordnung muss sein) Die dag was afzien door de warmte. We hebben een pizza gegeten bij een nabijgelegen camping met een lekker glaasje wijn erbij. We bestuderen nog even de Luxemburgse taal wat veel lijkt op een duits dialect, waarbij veel woorden worden ingeslikt. Bijna niet te volgen als het snel gaat.

DSC00750kl

verder lezen:

Beaufort - Echternach

 

index

DiekirchBeaufort