verslag van Frankrijk (de Alpen)

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

15 juli 2013

 

Landry (800 m) - camping nabij Peisey (1470 m)

volgende pagina

 

terug naar Index GR5

Nadat we de auto verplaatst hebben naar Modane, komen we weer terecht op het station van Landry om de tocht te vervolgen. Landry is een klein dorpje met, zover wij gezien hebben een klein winkeltje waar ze werkelijk van alles hebben. Zo'n winkel, die je gewoon niet meer ziet in Nederland. Zo'n winkel waar nog zelf geslacht wordt en waar ze van alles en nog wat uit een lade toveren. De worstjes maken ze zelf. De geur van vers komt je tegemoet. Daar was nog ruimte en tijd voor een praatje. Wij genoten er in ieder geval van. Enkele Noren die we de volgende dag ontmoeten in de refuge waren het niet met ons eens: zij konden geen sigaretten en batterijen krijgen in datt godvergeten oord.

IMG63511

Van Modane weer retour per trein naar station in Landry. Dat gaat in Frankrijk niet allemaal zo vanzelf en makkelijk als in Nederland.

IMG63551
IMG63611

Het postkantoor in le Villaret. Hier wel nog een kantoortje. Werkelijk om in te lijsten, terwijl Nederland het ene na het andere postkantoor op slot doet. Een Europa? Wat doen wij verkeerd?

Langzaam maar zeker winnen we weer hoogte. Het is warm en voor ons doen laat op de dag vanwegen de reis die we die ochtend maakte. We lopen vanaf het station in Landry rechtstreeks in zuidoostelijke richting. In "le Moulin" komen de route's weer samen. In het dorpje le Moulin rusten we even uit bij de kerk, Eten wat spaghetti en drinken wat fris water. Wat een heerlijk dorpje zeg, waar iedereen elkaar kent en begroet. We bezoeken nog even het kerkje.

landryPeisey

Na een poosje lopen vinden we aan de linkerkant camping Les Lanchettes. We zijn dan inmiddels gestegen naar 1470 meter. We besluiten hier halt te maken voor een nacht, om de volgende ochtend weer op tijd op pad te gaan. We kunnen er brood kopen en laten ons een biertje heerlijk smaken. De camping is keurig voor elkaar. De baas wat norrig. Misschien heeft hij niet zoveel op met eendagpitters.