Verslag van de GR 5 ...

Een eindeloos pad

verslag van Frankrijk (Rhône-Alpes)

Zaterdag 9 Augustus 2014

23 km

Briancon (1290 m) - Brunissard (1746 m)

Als we de camping in Briancon verlaten, hangt nog mist in de stad. De dag voor ons vertrek hebben we wat boodschapjes gedaan en polshoogte genomen waar we eventueel de wagen goed konden parkeren. Er bleek plek genoeg te zijn bij het Station van Briancon. Zo gezegd zo gedaan. Even een foto gemaakt bij de start van de auto. (goede gewoonte) en toen op pad. Vanuit het station pikken we de GR5 weer op die het station schampt. Prima weertje. Eigenlijk lopen we met een te zware rugzak. (tent en slaapspullen en wat overbodige etenswaar). We klimmen naar het dorpje pont de Chevieres. Als we langs een oud huis lopen, en we toevallig naar binnen kijken, zien we daar een oud stel zitten, uit te puffen van het weer. Dit echtpaar kon zo het museum in. Prachtig. Een stukje verder gaan we ontbijten op een bankje. Een geweldig uitzicht op Briancon vanaf dit punt.

Vanaf Pont de Cervieres klimmen we naar het gehucht "Sachas" en van daaruit naar de Chalets des Ayes. Onderweg passeren ons een aantal mensen. Die zijn ook onderweg naar Nice. Ze hebben er goed de tred in. Zichtbaar ruiken ze de stal. Bij de chalets des Ayes is het een vrolijke boel zo op de zaterdag. Mensen genieten van het weer en kijken ons wat verbaasd aan en roepen: "courageux" We kijken hun vriendelijk aan, groeten elkaar en vervolgen ons pad omhoog naar de col des Ayes (2477 m).

 

Verder lezen

terug naar Index GR5

brianconbrunissard

Vandaag boffen we met het weer maar het is een vermoeiende tocht. We gaan dalen via een zigzag grindweg. Als we beneden zijn ontmoeten we nog een gezin die benieuwd zijn waar we vandaan komen. Uiteindelijk lopen we de langgerekte camping binnen die verscholen ligt in een bos. De "accueil" ligt natuurlijk voor ons helemaal aan het einde van de camping. Alsof we nog niet genoeg gelopen hebben. Vlakbij de entree van de camping gooien we de rugzak af. Geen meter meer vandaag met die zak. Net achter de voetbalgoal zetten we de tent op. . Eerst eens een lekker biertje en wat gekletst met wat Fransen. "Lekker eten" maken op het bankje met tafeltje en vroeg te bed. Vandaag 8 uur gelopen.

CoolClipswb028582