Verslag van de GR 5 ...

Een eindeloos pad

verslag van Frankrijk (Rhône-Alpes)

10 Augustus 2014

 

Brunissard (1746 m) - Ceillac (1639 m)

Na onze maaltijd verlaten we de camping en lopen op deze zondagochtend de plaats Brunissard binnen. Het dorpje, wat zo te zien ook wat wintersport heeft ligt nog in diepe rust. Na dit dorpje nog een klein gehucht "la Chalp".(1685 m) We hebben de pas er goed in. Vandaag weer een flinke etappe tot Ceillac. Als spoedig komen we bij het meer van Roue. Een enkele tourist begeeft zich daar en bijna verlopen we ons, maar de GPS geeft uitkomst.

Daarna beginnen we aan een erg steile afdaling waar ik bijna onderuit ga. Stijl dalen in combinatie met dennenappeltjes is niet fijn lopen. Na een poosje zijn we gelukkig heelhuids beneden gekomen. Af en toe krijgen we zicht op de volgende attractie "Chateau Queyras. Als we beneden zijn stuiten we op een drukke weg. Erg veel toerisme bij het Chateau. Als we bij het kasteel zijn drinken en eten we wat. Nadat er een glas drank is omgegaan, vertrekken we weer "en route:. We hebben gelezen dat er nu een erg steile klim volgt naar de col de Fromage. (2301 m)(heeft niets met kaas te maken) Maar liefst 950 stijgen. De valkuil is boven op de berg, zo ontdekken we later. Als je op hoogte bent, en denkt aan de daling te kunnen beginnen, moet je eerst nog een flinke wandeling op hoogte maken alvorens te kunnen gaan dalen.

 

Verder lezen

 

terug naar Index GR5

BrunissardCeillac

Eenmaal bij de Col de Fromage, een kleine rustpauze om daarna te gaan dalen. Al snel zien we het voorplaatsje van Ceillac liggen "Villard". Niet meer dan wat huizen en wat schapen bij elkaar. Nog een stukje de weg vervolgen en dan is ook Ceillac zichtbaar. Lijkt ons een leuke plaats te zijn. Tegen de bergen hangen deltavliegers. Er is op deze zondag van alles en nog wat te doen in het dorpje. We zijn van plan een dagje te rusten na twee "grote mannen ettapes:. We halen in de komende dagen de auto op in Briancon om hem in Ceilac te parkeren. Ook zit het weer enkele dagen niet mee en moeten we, langer dan was gepland halt houden op de camping in Ceillac.