Verslag van de GR 5 ...

Een eindeloos pad

verslag van Frankrijk (Rhône-Alpes)

2 juli 2014

 

Larche (1670 m) - Bosieyas

Vandaag een pittige route van een kleine 6 uur. We verlaten het dorp e volgen onze GPS die labgs de L'Ubayette gaat om die later over te steken. We komen die ochtend nog langs een camping waar het winkeltje van geopend is en kopen nog wat lekkers voor onderweg. Dat was geluk hebben en hadden we niet op gerekend. We lopen dan gedeeltelijk door het dorpje Maison Meane. Vervolgens komen we op een parkeerplek wat toegang geeft tot een fraai natuurgebied.(Alpi Maritieme Mercantour) De marmotten lijken daar tam te zijn en we volgen de rivier de "Ubayette". Bij het Lac du Lauzannier eten we een broodje samen met Laurent.

Hierna gaat het pad verder omhoog lang een wel erg rotsig landschap. Het is een grote puinhelling die bij sneeuw ongetwijfeld voor problemen zorgt. Even was Hilly in panniek omdat ze ons kwijt was. Onderweg zien we nog een aantal bokken rontlopen. Ik vraag me af waar deze dieren van leven. We klauteren verder tot de pas de Cavalle (2671 m) Het is er fris maar toch eten we wat. Daar nemen we samen met onze vriend Florent weer een fotomomentje.

Verder lezen

 

terug naar Index GR5

LarcheBosieas
IMG0841kl

We dalen vanaf col du Cavalle af en steken een bijna drooggevalle riviertje over. (het komdal van de Ypiere) Het is er erg druk met touristen en via een ganzenpad gaan de mensen stapje voor stapje middels het stijle pad omhoog om dan uit te komen bij de schuren van "Salse Morene" (2087 m) Ik ben blij dat ik boven ben. Vandaaruit gaan we zakken via een zigzag pad tot de gite in Bousieyas. Een gite die van buiten weinig aantrekkelijk uitziet maar waar het erg goed toeve is. Schijn bedriegd. Ook het eten is er prima.

IMG0869kl
CoolClipswb028582