verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

Zaterdag 11-07-2015

 

Levens (548 m) - Aspremont

Als we om 4.45 Uur al weer aan de wandel is het nog schemerig. Vandaag gaat de route naar Aspremont, een dorpje met ruim 2000 inwoners. In het begin hebben we even moeite het juiste pad te bereiken en krijgen het idee dat de plaatselijke riante woningen een gedeelte van het pad ingepikt hebben. We lopen weer een heet pad omhoog en voor het eerst zien we in de verte Nice liggen verscholen achter een mistig stuk. Dat doet wel wat met je hoor.

IMG1316bew
IMG1317bew

We lopen lekker door want het is nog steeds erg warm. De laatste hoogteverschillen doen pijn. Om half negen zijn we in Aspremont. Daar drinken we wat bij een, net geopend restaurantje annex pizzatent. In Aspremont is het zaterdagmarkt. Wielrenners weten op dit vroege uur al de fontein te vinden.

IMG1320bew
IMG1321bew

We nemen vanuit Aspremont de bus naar Nice, zorgen dat we de rugzakken kwijt worden bij een hotel (€5.=/stuk) en bezoeken op ons gemakje de imposante stad. Tot in de avond moeten we wachten vooraleer er een bus komt die ons laat op die dag naar St. Etienne de Tinee brengt, de camping, waar onze auto staat.

IMG1323bew

 

Aspremont - Nice

 

terug naar Index GR5