verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

Woensdag 15 augustus 2007

 

Chatenois (193 m)- Ribbeauville (265 m)

 

Afstand 30 km

IMG0481
IMG0484
IMG0485
IMG0488
IMG0490
IMG0492

Al vroeg de betaalde slaapplek verlaten, verder door het dorpje gelopen langs de gite d'Etape en omhoog richting Haut Koeningsgourg (773 m) . We komen langs een toeristentrap. Een soort apenheul zeg maar, omringd door een grote muur. Er zitten veel Franse toeristen die zich op de bankjes tegoed doen aan de meegebrachte etenswaren. Wij zijn voor hun een vreemde eend in de bijt. Op een bospad naar Haut Koningsbourg stappen we bijna op een slang. Even een plaatje maken. Dat zien we in Nederland niet elke dag.

IMG0493
IMG0498
IMG0498a
IMG0499
IMG0509
IMG0510

Ook Haut Koeningsbourg is een toeristentetrap van de eerste orde. Hier is dus geen drinkwater voorhanden. O.k. je kunt, als je dat wilt, spa blauw kopen voor veel te veel geld. We eten er even ons brood en maken dat we wegkomen. Het is overigens een prachtig kasteel waar we zeker nog eens terug komen. Veel mensen komen met een auto naar boven die daar dus niet meer te parkeren is. De politie is er volop bonnen aan het schrijven. Bij een parkeerplek voorzie ik mijn rugzak van een fraaie Franse strik. Vandaag is het een feestdag in Frankrijk. We zijn dan in Tannenkirch (480 m) Dit is een leuk dorpje met een aantal mooie hotelleries.

IMG0513
IMG0515
IMG0516
IMG0520
IMG0527
IMG0529

We duiken weer het bos in om via een aantal kastelen ( (Saint Ulrich; Haut Ribeaupierre; en Guirsberg) uiteindelijk af te dalen via een moeilijk begaanbaar pad tot Ribeauville. Het is soms dalen met handen en voeten. Ook daar weer veel te veel auto's in dit leuke en pitoreske stadje. We gaan rechtsom richting de camping. Daar zetten we de tent op, eten wat en gaan in de avond het plaatsje bezoeken (weer te voet dus, ach ... waarom ook niet) dat meer dan de moeite waard is. We drinken wat in een cafe/restaurant en bekijken het oude centrum, wat fraai verlicht is.

IMG0531
IMG0533
IMG0534k
IMG0536

Dat was dan weer het einde van een fraai stukje GR5. Het was moeilijk om vanuit Ribbeauville met openbaar vervoer terug te komen naar Schirmeck, waar nog steeds onze auto stond. Over drie uur konden we, volgens de plaatselijk VVV een bus krijgen naar een gehucht verder. Dat leek ons niet zo'n slim idee. We hielden de duimen omhoog en binnen tien minuten hadden we een lift van een plaatselijk brandweerman die ons bij het station van Selestad afzet. Daar moesten we een half uurtje wachten en verbleven in een rokerig frans stationsrestauratie. Mensen waren hun geluk aan het beproeven bij een of andere bingo en keken onafgebroken naar t.v. schermen. We nemen tenslotte de trein terug via Strassbourg naar Schirmeck waar we onze auto in ongerepte staat terug vinden. We gaan verder richting het zuiden (Drome) om aldaar nog een aantal weken te genieten van die heerlijke Franse zon, en een mooi zwembad in de plaats Sahune.

 

verder lezen:

Ribbeauvile - Aubure

 

Index