verslag van Frankrijk

gr5vlag

Verslag van de GR 5...Een eindeloos pad

maandag 21-08-2006

 

Grondrexange - Abreschviller

DSC01788K
DSC01791K
DSC01792K

Op de camping heerst een serene rust als ik in de vroege ochtend wat brood ga kopen en een pak melk. Heerlijk. Dat was lang geleden zeg. Nadat er over en weer wat opname's gemaakt worden van Els en Bertus en zij van ons, verlaten we om half tien de camping. Ik verlies m'n dop van m'n wandelstok in een putje, en we lopen verder naar de allimentation in Gronsrexange die gelukkig open is en waar we wat inkopen doen en ter plekke ons trakteren op een gekoelde beker yoghurt. Die hoeven we dan niet meer mee te sjouwen. Om tien uur zijn we in Landange.

DSC01793k
DSC01794k
DSC01796k
DSC01798k
DSC01800

Om half vier komen we in het dorpje St. Quirin waar we de kerk bezoeken. Daar schrijven we nog wat in het boekje dat achter in de kerk ligt. We houden het droog ondanks de dreigende luchten. De twee kerktorens zijn verbonden door een loopbrug en het ziet er fraai uit. We duiken de plaatselijke kroeg in en eten een kleinigheid. (salade's uiteraard voor de broodnodige vitamine's) Er zitten een aantal onpasselijke randfiguren uit het dorp die ons nauwlettend in gaten houden en ons bekijken van top tot teen. We steken even onze opladers in het stopcontact.

DSC01801k
DSC01802k

We hebben al wat hoogtemeters gemaakt vandaag en zien vanuit de bergen al de camping liggen. Om half zes kwamen we op de camping (du Moulin) aan in Abreschviller. We zetten de tent op en gaan nog even het dorpje in voor wat wijn en verse producten te kopen. Van de twee gekochte eieren bleef er maar een heel. De camping is gelegen nabij een fraaie Gite. Vlak bij de camping rijdt een aardig toeristisch stoomtreintje. Deze avond sluiten we af met een flesje wijn, een knabbeltje en een kaarsje.

 

verder lezen:

Abresviller - Schirmeck

index